Tejautomata.com
2020, 04. 05.
Iskolatej tejautomatából?

Táplálkozzunk egészségesen!

... és gyermekeinknek is egészséges táplálékot adjunk!


Gyermekeinknek adjunk valódi, igazi tejet, és ne (bárminek is nevezett) fehér folyadékot, melyből az ipari feldolgozás már mindent kiölt! Ugye jól hangzik?

Logikusan adódik a gondolat: az iskolákban fel lehetne állítani tejautomatát, melyet egy környező gazdaság napi rendszerességgel feltöltene tejjel. A gyerekek pedig a szünetben valódi tejet ihatnának, annak minden hasznos elemével együtt.

Szép elmélet, és sokan nekiindultak a megvalósításnak, de sajnos nem megy.
Miért?
Elsősorban azért, mert a mai élelmezésegészségügyi szabályozás miatt a nyers tejet nem szabad azonnali fogyasztásra ajánlani. Haza kell vinni és fel kell forralni. Ez a szabály.
Így viszont nincs hatóság, mely engedélyt adna nyers tej árusítására egy iskolában.


A tejgazdaság meg tudná oldani, hogy beállít egy kisebb pasztőrözőt, és az iskolának már a pasztőrözött tejet szállítja. 
Van azonban még egy buktatója a dolognak, az pedig üzleti:
Az iskolákban 4-5 esetleg 6 szünetben van a tanulóknak lehetőségük tejvásárlásra. Ez idő alatt nem történik elegendő vásárlás ahhoz, hogy a tejautomata-tulajdonosnak kifizetődő legyen az üzemeltetés.
A tejet és tejtermékeket ugyanis nem lehet a kólához hasonló, 1000%-os nyereséggel értékesíteni.

Összefoglalva: ki kell ábrándítanom azokat, akik iskolába kihelyezett tejautomatákat szeretnének üzemeltetni mert nem szabad és/vagy nem éri meg.

Keressenek helyet a tejautomatáknak forgalmas helyeken: piactéren, buszpályaudvar vagy vasútállomás közelében. Egyes nagy cégek a bejáratuk közelében is megengedik tejautomata felállítását. Ugyanitt tejesautó működtetése is kifizetődő.

További információ a tejautomatákról itt.


 
canakkale canakkale canakkale truva search