Tejautomata.com
2020, 04. 05.
Egyre több a tejautomata
Written by Administrator   

TejautomataAutomatákból lehet tejet venni Komárom környékén már több helyen - ugyanúgy, ahogy például üdítőt. Osztrák és svájci minta alapján hozták őket.

Termelők szerint túl alacsony áron veszik meg tőlük a tejet a kereskedők, ezért inkább közvetlenül a vásárlóknak adják el. A válság miatt egész Európában gondban vannak a tejtermelők, Brüsszelben is tüntettek, sőt a rendőrökkel is összeverekedtek.

Egy kis aprópénz, aztán lehet nyomni a zöld gombot, és már jön is a friss, eredeti tehéntej az automatából. Majdnem 30 ilyen gép működik már Komárom környékén, naponta nagyjából 2000 liter tejet vesznek belőlük.

„Sokkal finomabb, mint a zacskós, magasabb a zsírtartalma, olyan igazi tej-íze van...hát mi sokkal jobban szeretjük” – mondta egy vevő.

Brüsszelben hétfőn tüntettek a tejtermelők. Még a rendőrökkel is összeverekedtek, mert az Európai Unió nem fogadta el a javaslataikat. Egész Európában és Magyarországon is a gazdasági válság miatt kevesebb tej fogy, vagyis túlkínálat van. Így túl alacsony árat fizetnek a kereskedők a gazdáknak, sokan közülük tönkre mennek.

Ezt akarta elkerülni Czita János tejtermelő, többek között ezért hozta az ötletet meg a gépeket is Auszriából illetve Svájcból.

A magyar állattartóknak is vannak egyébként ötleteik, hogy hogyan segíthetne a minisztérium, és itthon is lehetnek figyelemfelhívó akciók.

„Megalakult a demonstrációs bizottság, és el fogjuk dönteni, hogy milyen módon tiltakozunk a jelenlegi helyzet ellen” – mondta Istvánfalvi Miklós, a Tejterméktanács elnökhelyettese.

Az automaták, ha elterjednek, néhány termelőt megmenthetnek a csődtől, sőt Czita János szerint nevelő hatásuk is lehet, ő például iskolába is vinne belőlük: „Inkább ezt igyák a gyerekek, mint a kólát”.

A tervek szerint nyáron már Budapesten is lesznek hasonló gépek.

(Forrás: TV2-Tények 2009. 05. 28.)

További információk az egyes berendezésekről a gépkatalógusban találhatók!

További információ:
 
Zootechnika Gépgyártó Kft.
2100 Gödöllő, Horgásztó u. 12.
Tel: +3670 367 0147
info@zootechnika.hu
 
 
 
canakkale canakkale canakkale truva search